Koerier 090: Hans Dekkers – Leo Heremans deel 2

Koerier 090:  Hans Dekkers – Leo Heremans deel 2
Model: 090
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 90

Hans Dekkers, Hedikhuizen

We mogen Hans Dekkers gerust beschouwen als een van de nationale dagfondtoppers van de huidige generatie spelers. Sinds 2005 is hij niet meer weg te slaan uit de top van de Eendaagse Fondspiegel. Dat jaar én in 2008 en 2009 was hij eerste in categorie 6 van deze prestigieuze competitie! Teletekst spelen is ook al een kolfje naar zijn hand; vóór de Koerier aan deze reportage begon, had hij maar liefst vijftig keer een notering veroverd. Hoe speelt hij dit klaar?

We volgen Hans bij de verzorging van zijn vliegers en kijken met hem in de ogen van zijn topduiven. Liefhebbers van de oogkenmerken van postduiven zullen bij het zien van deze ogen hun vingers aflikken.

Samen met Hans en zijn vrouw Jannie wachten we op de aankomst van zijn vliegers van nationaal Orléans. Slaagt hij erin om voor de 51e keer op teletekst te verschijnen!?


Leo Heremans, Vorselaar (BE)

DEEL 2: MOTIVATIE & DE KUNST VAN HET VOEREN

In vervolg op onze reportage in Koerier 89 brengen we opnieuw een bezoek aan Leo Heremans. We gaan in op de motivatietrucs die hij toepast bij de oude duivinnen en volgen hem bij de voorbereiding op de inkorving van een eendaagse fondvlucht. Ook brengen we zijn wijze van voeren uitgebreid in beeld, want op dit gebied is Leo een waar kunstenaar. De band die hij vanaf het spenen opbouwt met zijn duiven, is een belangrijk onderdeel van zijn grote succes. Ten slotte stellen we een aantal topvliegers uit zijn huidige kolonie voor.

Het tweeluik dat de Koerier gewijd heeft aan Leo Heremans biedt u al met al een unieke kijk op zijn wereldduiven én op zijn systeem.


Leo Heremans DEEL 1 is verschenen in Koerier 89

augustus 2010 / speelduur  ± 120 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024