Koerier 053: Har Heijmann – Klaas van Dorp & Zoon – Jos de Ridder

Koerier 053: Har Heijmann – Klaas van Dorp & Zoon – Jos de Ridder
Model: 053
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 53

Har Heijmann, Beesel

Deze kleine hobbyist uit het Limburgse Beesel schreef de meest prestigieuze klassieker op zijn naam toen zijn driejarige nestduivin Rika 25.760 concurrenten achter zich liet op internationaal Barcelona. In deze reportage kunt u zien dat je géén luxeaccommodatie en honderden duiven nodig hebt om de belangrijkste vlucht van de internationale duivensport te winnen.

Klaas van Dorp & Zoon, Rotterdam

Deze mannen spelen alles, van vitesse tot en met meerdaagse fond, en maken gebruik van bijna ieder systeem: klassiek weduwschap, totaal weduwschap en nestspel. Met de nestduiven spelen ze op de grote fond.

De laatste 10 jaar werden Van Dorp & Zoon 7 keer keizer-kampioen van Samenspel Groot Rotterdam. In 2000 werden ze, behalve keizer-kampioen, ook nog kampioen midfond en jonge duiven in afdeling 5 Rayon Midden. Ook wonnen zij al eens de 1e nationaal Cahors. Conclusie: superallrounders.

Jos de Ridder, Asperen

Jos behoort al jaren tot de kampioenen van afdeling 7. Na vele tweede plaatsen en topnoteringen op teletekst slaagde hij er in 2001 in een NPO-vlucht op zijn naam te schrijven. Zijn 36 werd vanuit Bourges eerste tegen ruim 11.000 duiven. Op dezelfde vlucht stond hij in 2000 al als negende op teletekst. Jos speelt het traditionele weduwschap met ruim 50 weduwnaars.

juli 2001

Koerier Duivenfilms © 2024