Koerier 071: Jan Polder – Comb. Visscher

Koerier 071:  Jan Polder – Comb. Visscher
Model: 071
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 71

Jan Polder, Middelharnis

Toen Jan Polder in 1985 vijftien jonge duiven bij Jac. Steketee kocht, deed hij de koop van zijn leven. Met deze duiven van Aardenorigine, gemengd met Van Wanroybloed, smeedde hij zijn eigen fondstam van duiven voor het allerzwaarst labeur. Of, zoals Piet de Weerd het ooit zo treffend verwoordde, “de voetgangers onder de postduiven”.

In 2005 zette Jan de kroon op zijn werk met de eerste nationaal Saint-Vincent, sector 2. Zijn nestduivin Victoria was tevens snelste duif van het totale concours: ze vloog meer dan een uur los op de voltallige concurrentie van 33.000 duiven, en dat bij noordoostenwind en tropische temperaturen. Als klap op de vuurpijl speelde Jan kort daarna de 16e en 31e nationaal Barcelona, waarmee hij winnaar van de Golden Double werd.

Combinatie Visscher, Glanerbrug

Op een steenworp afstand van de grens met Duitsland presteert deze Twentse combinatie van Richard senior & zoon Richard Visscher sinds jaar en dag op afdelings- en nationaal kampioensniveau. Staan zij met de oude duiven al hun mannetje, vooral met hun jonge duiven weten zij kettinguitslag aan afdelingstitel aan nationale titel te rijgen… Als de Visschertrein met zijn Van Loon- en Janssenduiven eenmaal op stoom is gekomen, dan heeft de concurrentie maar al te vaak het nakijken!

De jongen worden niet gescheiden, maar op eieren of jongen gespeeld. Pas sinds dit jaar passen de Visschers na verduistering de belichtingsmethode toe.

Wij vertrokken dan ook naar het oosten des lands voor een dagje duiven letten bij Richard senior & Richard junior. Hiervoor kozen we de Nationale Derby der Jonge Duiven 2005 vanuit Chantilly. Zou de Combinatie Visscher de hooggespannen verwachtingen waarmaken?

september 2005/ speelduur  ± 110 minuten

Koerier Duivenfilms © 2023