Koerier 070: Pieter Veenstra – Willem van der Velden

Koerier 070:  Pieter Veenstra – Willem van der Velden
Model: 070
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 70

Pieter Veenstra, Drachtstercompagnie

Toen Gea & Pieter Veenstra in 2002 van Surhuizum naar  Drachtstercompagnie verhuisden, hadden zij al verscheidene “highlights” op provinciaal en nationaal niveau op hun naam staan. Vele NPO-overwinningen en Asduiven sierden hun palmares. Hun nieuwe accommodatie hoort ontegenzeggelijk tot 's werelds mooiste, met toepassing van de modernste technische snufjes.

Op deze locatie maakten Gea en Pieter een droomstart: al in 2003 werden zij 1e kampioen van afdeling 11 (Friesland), onder aanvoering van Mr Blue. Deze supercrack werd dat jaar 3e beste doffer in de WHZB-competitie; in 2004 zette hij de kroon op zijn vliegcarrière met de eerste plek bij WHZB.

Mr Blue is hét prototype van de Veenstraduif: een superkruising tussen duiven van Gerard Koopman en Asduiven uit de WHZB-competitie die Pieter in de loop der jaren heeft aangeschaft.

Willem van der Velden, Boskoop

Sinds enkele jaren specialiseert de 41-jarige kraanmachinist Willem van der Velden zich op de ZLU-vluchten, met als speerpunt de koninginnevlucht Barcelona. Met zijn duivin Mylène proefde hij al van het grote succes dankzij een 4e nationaal op deze vlucht.
Dat zulk goed bloed zich niet verloochent, bewees hij op 3 juli 2005, toen zijn blauwe witpenduivin Annet een schitterende 1e nationaal én 2e internationaal Barcelona vloog. Zij is een volle dochter van Mylène.

Het systeem van Willem van der Velden is simpel. De duiven worden op nest gespeeld en krijgen volle bak. Verder past hij de droge-mestmethode toe.

Goed bloed en een simpel systeem: het heeft Willem geen windeieren gelegd, zoals zijn inmiddels indrukwekkende erelijst op Barcelona & Perpignan bewijst!

juli 2005 / speelduur  ± 95 minuten

Koerier Duivenfilms © 2024