Koerier 065: Jan Ernest – in memoriam De Klak – Gerard & Remco Schuiling

Koerier 065: Jan Ernest – in memoriam De Klak – Gerard & Remco Schuiling
Model: 065
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 65

Jan Ernest, Steenbergen

Deze 76-jarige fondmatador bouwde zijn stam op met het Steenbergse soort van Jan de Weert, Cees de Groot en Janus van der Wegen, aangevuld met duiven van Jan van der Par. Als leverancier van de “goeie” is Jan zelf volop in beeld via o.a. Philip Geerdink, Keun & dochter, van den Heuvel en Dick Leeuwerke.

Met het klassieke weduwschapsspel staat Jan Ernest ook nog steeds aan de nationale fondtop, getuige de 4e nationaal Perpignan 2003 en een weergaloze serie op nationaal Dax: 10 van de 11! Zijn Paudoffer hoort met een 6e, 9e, 34e en 36e op nationaal Pau tot de beste Pauvliegers aller tijden.

in memoriam Jos "de Klak" van Limpt

Na een langdurig ziekbed overleed op 3 maart 2004 de legendarische grootmeester uit Reusel, die wereldfaam verwierf met zijn Klakken.

In deze reportage presenteren wij een terugblik in vogelvlucht op zijn leven en een beeldverslag van de Totale Verkoop van zijn wereldkolonie, die op Tweede Paasdag in zijn thuisbasis Reusel plaatsvond.

Gerard & Remco Schuiling, Wijhe

Deze bescheiden programmaspelers verdienen het beslist om eens in de spotlights van de Koerier te staan. In 2002 werden vader en zoon namelijk nationaal kampioen Midfond en in 2003 deden zij het nog beter: nationaal kampioen Vitesse én beste Vitesseduif van Nederland.

Schuiling & Zoon spelen de pannen van het dak met hun 33 weduwnaars. Deze snelle stam werd typerend genoeg opgebouwd uit de Vooruitvlieger, zelf een kruising van Tournier, Van der Wegen en de 131-de Weert, gekruist met duiven van Janssenorigine.

mei 2004

Koerier Duivenfilms © 2024