Koerier 061: Albert Marcelis & Eric Berckmoes – Jan van Straten

Koerier 061: Albert Marcelis & Eric Berckmoes – Jan van Straten
Model: 061
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 61

Albert Marcelis & Eric Berckmoes, Brecht (BE)

Albert Marcelis, 88 jaar jong, is in België al sinds mensenheugenis niet te kloppen op de snelheid. Zijn weduwnaars zijn net raketten op de vluchten vanuit Quiévrain en Noyon. De laatste 7 jaar eindigde Marcelis 6 maal bij de eerste 5 nationale kampioenen Snelheid van België; in 2002 had hij ook de 3e nationale Asduif en de 1e Olympiadeduif Snelheid.

Alberts stam is een mix van de oude Janssen- en Bricouxduiven, aangevuld met duiven van Hofkens en Houben.

Eric Berckmoes, Alberts leerling en hokverzorger,  speelt super op de dagfond met zijn Marcelisduiven; hij won de 1e Nationaal Bourges 1999.

Wij filmden bij Albert de voorbereiding en opening van het Belgische vliegseizoen.

Jan van Straten, Utrecht

Vanuit een kleine tuin in het centrum van Utrecht, midden tussen de hoogbouw, speelt Jan van Straten al jaren de sterren van de hemel op de zware fond. Prijspercentages van 75 tot zelfs 100% zijn niet ongewoon voor deze vakman. Niet verwonderlijk dus, dat Jan, naast vele kampioenschappen in kring en afdeling, in 2001 1e en in 2002 2e werd in categorie 7 van de Nationale Fondspiegel!

De 022 van Van Straten is zonder twijfel een der besten duiven van Nederland met onder meer een  6e nationaal Dax, 5e NPO Brive en 5e nationaal Bergerac.

De basis van het hok Van Straten ligt bij de duiven van Gebroeders van Zelderen, Ben Kooyman en Jan van Haaren. Goeie duiven, streng selecteren en de hand van de melker zijn hier verantwoordelijk voor het succes.

mei 2003

Koerier Duivenfilms © 2024