Koerier 128: Dennis Veugelers & Wendela Wiersema

Koerier 128: Dennis Veugelers & Wendela Wiersema
Model: 128
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 25,00
Excl. BTW: € 25,00
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Koerier 128

TWEE JONGE TOPPERS

In de KoerierSpecial 2019 stellen we u voor aan twee jonge liefhebbers die in hun afdeling en nationaal aan de top staan: Dennis Veugelers uit het Limburgse Nieuwstadt en Wendela Wiersema uit het Groningse Appingedam. Beiden hebben nationale titels gewonnen met de jonge duiven en ze hebben hun talent ook al laten zien met de oudere duiven.

Dennis Veugelers, Nieuwstadt

Generaal kampioen 2019 afdeling Limburg

Dennis Veugelers speelt sinds 1996, met de vol­le­dige steun van vader Peter en moeder Annie. De vlieghokken staan bij zijn ouders, terwijl de zelf­gebouwde kweekhok­ken sinds twee jaar bij zijn eigen huis staan. Na vijf overwinningen op München legde hij zich toe op de eendaagse fond.

Met de eerste natio­naal Blois 2010 speelde hij zich in de kijker van China, waar hij sindsdien grote successen behaalt bij de exclu­sieve Pioneers Races. Dichter bij huis veroverde hij het generaal kam­pioen­schap 2019 van de afdeling Limburg.

Zijn systeem is het dubbel totaal weduwschap; we laten uitgebreid zien hoe dit in zijn werk gaat. Ook filmden we de aankomsten van de natio­nale jonge­duiven­vlucht vanuit Lorris Sector 1.

Wendela Wiersema, Appingedam

Generaal kampioen 2019 onaangewezen en aangewezen Afdeling 10 Noord

De tweede reportage voert ons naar het hoge noorden, waar Wendela Wiersema, 23 jaar jong, de sterren van de hemel speelt. In 2017 werd zij al eerste natio­naal hokkampioen jonge duiven; dit jaar werd ze mede dankzij twee afdelings­over­win­ningen eerste gene­raal kampioen onaangewezen én aangewezen van Afdeling 10 Noord.

Haar duiven moeten de grootste afstanden afleggen, wat ze getuige de prestaties in het programmaspel moeiteloos doen. Haar lievelingsduif is Stippie.

We brachten Wendela een bezoek op een van die tropische zomerdagen van 2019.

november 2019 / speelduur: ± 110 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koerier Duivenfilms © 2023